Actualitzat 25/10/2021 18:06

Un jutjat eleva al Suprem el cas de la diputada de la CUP que es va negar a respondre a Vox

Arxiu - La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant
David Zorrakino - Europa Press

Envia l'escrit a la sala segona perquè analitzi si Eulàlia Reguant va cometre un delicte de desobediència a l'autoritat

MADRID, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

La titular del jutjat d'instrucció número 10 de Madrid, María Antonia de Torres, ha elevat una exposició raonada al Tribunal Suprem (TS) perquè avaluï si la diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant va cometre un delicte de desobediència a l'autoritat durant el judici del procés, quan es va negar a respondre en qualitat de testimoni a les preguntes de Vox, que exercia l'acusació popular.

La dirigent de la CUP ha assegurat en el seu perfil de Twitter que "fa uns dies" va rebre la notificació del jutjat. La magistrada ha remès l'escrit a la sala segona de l'alt tribunal per la seva condició d'aforada.

La instructora defensa que el Suprem és l'òrgan competent segons l'Estatut d'Autonomia, que estableix que en les causes contra els diputats fora de Catalunya "la responsabilitat penal és exigible (...) davant la sala penal del Tribunal Suprem".

"En aquest cas, vist que els fets atribuïts a Eulàlia Reguant es van perpetrar a la ciutat de Madrid, procedeix elevar testimoniatge íntegre d'actuacions a la sala penal del Tribunal Suprem, després de considerar que la competència per enjudiciar i decidir sobre els fets investigats podria correspondre a aquest alt tribunal", ha indicat la jutge en l'exposició raonada a la qual ha tingut accés Europa Press.

La decisió té lloc després que el febrer del 2019 el tribunal del Suprem que jutjava la causa del procés va acordar una sanció de 2.500 euros per a Reguant --aleshores regidora de la CUP-- per negar-se a respondre a les preguntes de l'advocat de l'acusació popular exercida per Vox, la qual cosa és d'obligat compliment per als testimonis, que han de respondre amb la veritat a tot el que se'ls pregunti.

Un any després, el febrer del 2020, Reguant va comparèixer davant la titular del jutjat madrileny. La declaració va durar uns 25 minuts. Quan va sortir de l'interrogatori va manifestar que "n'assumia les conseqüències però posant sobre la taula que un partit d'extrema dreta condicionava tot el procediment judicial". Ara, el jutjat d'instrucció número 10 de Madrid ha elevat la qüestió al Suprem perquè s'analitzi si l'ara diputada del Parlament va cometre o no un delicte de desobediència a l'autoritat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés