Publicat 23/7/2019 11:25:30CET

Un jutjat decreta que els 'riders' de Deliveroo són treballadors d'empresa i operaven com a falsos autònoms

Imgen d'un rider de Deliveroo
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat social número 19 de Madrid ha estimat la demanda que va interposar la Tresoreria General de la Seguretat Social contra Deliveroo i declara que els prop de 500 repartidors demandants, anomenats 'riders', estaven subjectes a una relació laboral amb la companyia a la qual van prestar els seus serveis.

En una sentència extensa, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat conclou que "en la prestació de serveis dels repartidors afectats pel procés, durant el període al qual es refereix l'acta de liquidació, van prevaler les condicions pròpies de la laboralitat, cosa que condueix a l'estimació de la demanda".

La resolució és fruit de la vista oral que es va celebrar el passat 31 de maig arran de la demanda que va cursar la Tresoreria General de la Seguretat Social després d'una acta de la Inspecció de Treball, per la qual es va citar més de 500 repartidors de la regió.

L'informe d'Inspecció de Treball determinava que aquests repartidors estaven sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per "encobrir" una relació laboral ordinària amb la companyia Deliveroo.

El magistrat estableix que "els repartidors essencialment han executat una feina personal en unes condicions organitzades i dirigides per l'empresa, que és l'única que controla la marca 'Deliveroo', la seva aplicació informàtica i tota la informació que se'n desprèn".

En la resolució també es considera acreditat que "l'essencial és que una vegada acceptada la comanda, aquesta s'havia d'atendre (per part dels repartidors) d'acord amb les instruccions determinades per l'empresa, sense marge apreciable d'autonomia del treballador".

La sentència aprofundeix que l'empresa "comptava amb una complexa organització de totes les activitats dels treballadors, fins al punt que era la mateixa societat qui gestionava les propines dels repartidors, en determinava la manera en la qual es podien abonar i les incloïen en les factures, que eren elaborades per la mateixa empresa".