Publicat 22/02/2019 17:11

La jutgessa del TSJC Mercedes Armas s'absté del judici als exmembres de la Mesa del Parlament

Faana del Palau de Justícia, seu del TSJC i de l'Audincia de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat una sollicitud de la magistrada Mercedes Armas per abstenir-se del judici per presumpta desobedincia i organització criminal als exmembres de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet, Lluís Guinó, Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya per la seva participació en el procés sobiranista.

En una interlocutria recollida per Europa Press, la sala civil i penal del TSJC detalla que Armas va formar part del tribunal que va resoldre un recurs contra una resolució de mitjans del 2017 que "va decidir, entre d'altres extrems, citar a declarar com a investigat per un presumpte delicte de desobedincia" Nuet, malgrat que no havia estat incls com a tal en la querella de la Fiscalia que va originar el procediment relacionat amb el procés sobiranista.

El TSJC argumenta que la interlocutria que va dictar el juliol del 2017 el tribunal del qual va formar part Armas feia referncia a l'"existncia de prou indicis de criminalitat que van justificar la imputació d'una persona no inclosa inicialment en la querella del Fiscal".

I afegeix que aquesta interlocutria "suposa la participació efectiva en la instrucció" que estableix la llei i que motiva l'abstenció, perqu la normativa també alludeix magistrats que integrin el tribunal que eventualment resolgui sobre revocació o confirmació de resolucions del jutge instructor, com va ser el cas.

Qui substitueix Armas és el magistrat Jordi Seguí, que formar part del tribunal que enjudiciar els exmembres de la Mesa del Parlament i Boya, juntament amb el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i el magistrat Carlos Ramos, que ser ponent.

La sala civil i penal del TSJC va rebre el 6 de febrer aquesta causa procedent del Tribunal Suprem --que jutja els líders del procés sobiranista-- després d'acceptar-se la declinatria de jurisdicció.

El president de la sala segona del Suprem, Manuel Marchena, va justificar traslladar la causa al TSJC per "la previsible durada de la causa especial, la continuada presncia dels processaments durant les perllongades sessions del judici oral i, en fi, l'obligat desplaament dels qui només respondran del delicte de desobedincia".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés