Actualitzat 3/12/2019 16:08:26 +00:00 CET

La jutgessa reprèn la causa sobre Messi a l'Audiència Nacional

Leo Messi posa con sus seis Balones de Oro
REUTERS / CHRISTIAN HARTMANN

MADRID, 3 des. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa de l'Audiència Nacional María Tardón ha reobert la causa per possibles delictes comptables, contra la Hisenda pública, estafa i blanqueig de capitals contra el davanter del FC Barcelona Messi, al qual havia denunciat un extreballador de la seva Fundació, Federico Rettori, el qual serà citat pròximament.

La titular del Jutjat Central d'Instrucció número 3 ha atès així el recurs de reforma que havia presentat Rettori després de l'acte d'arxivament de les actuacions, perquè la Fiscalia també es va posicionar a favor de revocar el sobreseïment per prendre declaració al denunciant.

Per això, la magistrada ha decretat la reobertura de les diligències i ha ordenat que es notifiqui d'això a la Fundació Leo Messi. La data de la compareixença de Rettori a l'Audiència Nacional encara no ha estat fixada.

Segons la denúncia de l'extreballador, que anava dirigida contra Messi, el seu pare, el seu germà i altres membres de la Fundació, el jugador del Barça i el seu voltant s'haurien beneficiat de l'entitat per rebre pagaments personals que no van ser destinats a finalitats socials i lliurar-se així de pagar impostos a Hisenda.

FETS BASATS EN NOTÍCIES PERIODÍSTIQUES

Després d'estudiar la denúncia, Tardón va acordar el sobreseïment provisional de les actuacions al·legant que l'escrit incloïa un relat de fets basats en notícies periodístiques sense aportar cap element de coneixement personal i directe freturós de versemblança, la qual cosa suposaria el recurs a la realització d'investigacions prospectives incompatibles amb els principis que regeixen el procés penal.

La jutgessa afegia que la segona part de la denúncia es referia a possible fraus a l'Argentina, on s'ha iniciat una investigació a un jutjat penal econòmic i que mancarien també de la necessària versemblança en el cas que poguessin ser objecte d'investigació per la jurisdicció espanyola.

A més, destacava que els apartats de la denúncia en què el denunciant concretava la seva relació amb la Fundació i determinades actuacions d'aquesta no encaixen, segons ell, en fets de rellevància penal, sense perjudici que pugui presentar quantes reclamacions estimi oportunes, però en l'esfera del dret privat mitjançant l'exercici de les corresponents accions a la via civil.

No obstant això, després del recurs de Federico Rettori i l'informe del ministeri públic, la magistrada ha reprès les diligències, però només als efectes, de moment, de prendre declaració a l'extreballador.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat farà cribajes massius de Covid-19 en dos barris de Barcelona

 2. 2

  Mollet del Vallès (Barcelona) farà més PCR a contactes de positius aquesta setmana

 3. 3

  Agents de paisà controlaran l'ús de la mascareta a Terrassa (Barcelona)

 4. 4

  Apartaments turístics de Girona impulsen una campanya a TikTok per recuperar visitants

 5. 5

  Un detingut a Llagostera (Girona) per vendre un propulsor submarí robat a Bombers