Una jutgessa ordena a l'ANC que aturi la seva campanya de 'consum estratègic'

Actualitzat 20/12/2019 16:35:19 CET
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.
DAVID ZORRAKINO / EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 20 des. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Mercantil 11 de Barcelona ha ordenat a l'ANC que aturi cautelarment la seva campanya de 'consum estratègic' a empreses afins amb la independència i acorda el tancament del seu web 'Consum estratègic', segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Així, la titular del jutjat estima parcialment les mesures cautelars sol·licitades per Foment del Treball en el marc d'una demanda contra l'ANC per suposada competència deslleial.

La jutgessa ordena a l'ANC que aturi qualsevol actuació, per qualsevol mitjà, amb transcendència pública que suposi la difusió de la campanya 'Consum estratègic' objecte d'aquest procediment i que s'abstingui de fer-les en el futur", segons un acte consultat per Europa Press.

La magistrada constata que ha quedat acreditada "la comissió per part de l'ANC d'una sèrie de conductes que de manera indiciària podrien constituir actes de competència deslleial".

Entre elles, cita el fet de cridar "a no contractar amb les empreses que han participat en la denominada 'campanya de la por' i amb aquesta finalitat crear un registre del que es denomina 'proveïdors estratègics", que fan crides públiques a contractar amb determinades empreses i no amb unes altres.

Considera, per justificar l'adopció d'aquestes mesures cautelars, que "els perjudicis per a les empreses assenyalades són d'enorme gravetat" i no veu adequat que la situació creada es mantingui durant la substanciació del procediment judicial.

PETICIÓ DE FOMENT

El 23 de juliol del 2019, Foment del Treball va sol·licitar mesures cautelars prèvies a la presentació d'una demanda per competència deslleial contra l'ANC per aquesta campanya, i va demanar que es retirés de manera provisional i immediata la realització de campanyes de boicot a empreses, el tancament del web, les xerrades, conferències i fires, la difusió de fullets, a més d'aturar la confecció i entrega de llistes d'empreses recomanades.

Per Foment, la campanya de l'ANC suposa una competència deslleial, perquè es tracta d'un boicot doble", en fer peticions dirigides tant als consumidors com a les empreses, i no es troba justificat per la llibertat d'opinió.

L'ANC al·legava que Foment del Treball mancava de legitimació activa per sol·licitar les mesures perquè no hi havia "cap justificació econòmica en la pretensió", un argument que ha estat desestimat.

La magistrada acorda en el seu acte que Foment del Treball aporti en el termini de deu dies una caució de 50.000 euros per cobrir "el possible dany que es pogués causar a la demandada en el cas que la demanda principal no fos benvinguda".

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  El TC demana a la Fiscalia que actuï contra Torrent per les propostes d'autodeterminació

 5. 5

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista