Publicat 22/4/2020 13:42:23 +02:00CET

Una jutgessa inadmet la querella de Junqueras contra el Suprem per presumptes amenaces

Considera que no té competències pel fur especial dels magistrats

BARCELONA, 22 abr. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 7 de Manresa (Barcelona) ha inadmès la querella presentada pel president d'ERC, Oriol Junqueras, per un presumpte delicte d'amenaces i coaccions, arran d'un missatge del Tribunal Suprem (TS) alertant els funcionaris de presons que podien incórrer en un delicte de prevaricació si aprovaven que els presos de el 1-O passessin el confinament a casa.

En un acte signat el dilluns i consultat per Europa Press, la magistrada inadmet la querella i arxiva les actuacions, i assenyala que "el mateix querellant atribueix els fets presumptament delictius a persones que gaudeixen d'un fur especial".

La defensa de Junqueras va presentar la querella també pels presumptes delictes d'usurpació de funcions administratives i contra l'exercici de drets fonamentals, a més d'amenaces i coaccions.

La jutgessa matisa que la seva decisió és "sense perjudici que pugui reiterar la querella davant l'òrgan jurisdiccional competent", i permet presentar recurs a l'acord durant tres dies.

La Fiscalia també havia demanat inadmetre la querella pel mateix motiu, assenyalant la "falta de competència objectiva" del jutjat d'instrucció.

SENSE AUTORIA CONCRETA

L'acte també recull que la mateixa querella reconeix que no hi ha "indicis suficients d'autoria concreta", ja que es refereix a un missatge en un grup de Whatsapp amb periodistes.

El comunicat que va denunciar Junqueras advertia les juntes de tractament de les presons que podien cometre un delicte de prevaricació si acordaven que els presos de el 1-O passessin el confinament a casa.

Les presons van estudiar aquesta mesura per a tots els interns a Catalunya classificats en tercer grau i també pels de segon grau i a els qui s'aplica l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, com els presos de el 1-O.