La jutgessa demana entregar la menor de l'Uruguai als Mossos abans de les 14 hores d'aquest divendres

Publicat 11/10/2019 12:02:33CET
Cotxe dels Mossos
ARCHIVO

LLEIDA, 11 oct. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa de Vielha ha fixat les 14.00 hores d'aquest divendres com el termini màxim perquè la mare de la menor que continua al consolat de l'Uruguai a Barcelona entregui la nena als Mossos d'Esquadra, que custodien l'entrada de l'edifici, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En la interlocutòria que ha recollit Europa Press, la jutgessa adverteix que "en cas d'incompliment estarà incorrent en un delicte de desobediència a l'autoritat judicial".

La mare havia d'entregar la seva filla en custòdia al pare el divendres 4 d'octubre al consolat, però l'entrega no es va dur a terme i el cònsol va criticar que la justícia espanyola posés en dubte la inviolabilitat dels edificis consulars.

Després de l'intent fallit d'entrega de la menor, la jutgessa de Vielha va ordenar als Mossos que custodiessin l'edifici perquè, acompanyats de psicòlegs del cos policial, entreguessin la custòdia de la nena al seu pare en el moment en què la nena abandonés l'edifici acompanyada de la seva mare o d'una altra persona, però de moment no n'han sortit.

La mare havia denunciat el pare per maltractaments i abusos sexuals a la menor, i va ser arxivada, i en el judici per la custòdia de la menor els psicòlegs que van declarar van qualificar l'home com una persona preparada per exercir la paternitat mentre que, de la mare, en van destacar que "interfereix en el vincle amb el pare, amb una pràctica nociva" per a la seva filla.