Publicat 25/4/2019 12:22:15 +02:00CET

La jutgessa degana de Barcelona veu "indispensable" revisar la jurisprudncia europea de presó provisional

La jutge degana de Barcelona veu "indispensable" revisar jurisprudncia europea de presó provisional
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa degana de Barcelona, Merc Caso, ha considerat aquest dijous "indispensable" revisar la jurisprudncia del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) en matria de presó provisional després de l'absolució de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell --i la resta d'acusats-- després de 22 mesos empresonat preventivament.

En ser preguntada per la premsa en la presentació de la Memria dels Jutjats de Barcelona 2018, ha remarcat que el sistema judicial espanyol és "de garanties" i ha ressaltat que la mesura cautelar de presó provisional no la pot acordar un jutge si no ho demana una part acusadora com la Fiscalia.

En el cas concret de Rosell, ha recordat que la presó provisional decidida per la magistrada instructora va ser "una decisió subjecta a la revisió d'un tribunal collegiat" a l'Audincia Nacional.

També ha destacat que el tribunal que va dictar la sentncia absolutria va ser "independent" i no es va veure condicionat per la longitud de l'empresonament preventiu, valorant amb llibertat tota la prova, segons ha dit.

Sí ha plantejat que cal estudiar si el risc de fugida pot ser contingut "d'una manera diferent i menys penosa".