Publicat 25/4/2019 14:09:30 +02:00CET

La jutgessa degana de Barcelona demana pensar en "un nou edifici" per a la Ciutat de la Justícia

La jutgessa degana de Barcelona veu "indispensable" revisar jurisprudncia europea de presó provisional
EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa degana de Barcelona, Merc Caso, ha assegurat aquest dijous que creu que és el moment de comenar a "pensar en un nou edifici" per a la Ciutat de la Justícia davant l'augment d'rgans judicials a la ciutat, que el 2018 ja va augmentar a 201.

Si bé estan orgullosos de l'actual edifici, també és cert que amb la creació de jutjats s'est produint "un fenomen de mescla d'edificis", ha explicat en la presentació de la Memria dels Jutjats de Barcelona 2018, juntament amb els jutges delegats de les jurisdiccions social, civil i de menors, Xavier González de la Ribera, Roberto García i Mariano David García, respectivament.

Caso ha posat com a exemple que a l'Edifici C, pensat per a la jurisdicció civil, s'han incorporat jutjats mercantils i també els "reforos de la jurisdicció social", i que l'oficina de refor al jutjat especialitzat en clusules sl s'ha hagut de situar provisionalment en un espai de l'edifici dels Jutjats de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Amb aquesta tendncia, "cada vegada ser més difícil" trobar el jutjat que porta cada assumpte, ha advertit, per la qual cosa ha apostat per fer que la Ciutat de la Justícia creixi.

SOBRECRREGA DE TREBALL

També ha avisat que els jutjats porten "molts anys" amb una entrada d'assumptes superior al mdul de crrega de treball que fixa el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que la capacitat dels jutges de dictar resolucions amb celeritat i qualitat comena a descendir.

Aquesta situació, que ha qualificat de greu en les jurisdiccions civil i social, genera una situació d'"angoixa" a totes les persones que exerceixen l'administració de justícia.

I ha lamentat que en la campanya electoral "no hi hagi un debat en profunditat" sobre el model per modernitzar l'organització judicial.