Publicat 18/03/2021 16:09

Una jutgessa condemna Podem a indemnitzar l'exadvocada que va denunciar Neurona per descarta que patís "represlies"

El líder de Podem i vicepresident segon del Govern espanyol, Pablo Iglesias, al Congrés dels Diputats.
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

Assenyala que Carmona només va comunicar les presumptes irregularitats que investigava quan va saber que la destituiren

MADRID, 18 març (EUROPA PRESS) -

El jutjat social número 1 de Granollers (Barcelona) ha condemnat Podem a indemnitzar l'exresponsable de Compliment Normatiu del partit Mónica Carmona per haver-li redut la jornada laboral a la meitat, tot i que ha descartat que la seva destitució fos una "represlia" per les investigacions internes que va dur a terme amb el també exadvocat de la formació José Manuel Calvente i que van donar lloc al cas Neurona.

Carmona, advocada de professió, va comenar a treballar per a Podem Catalunya l'abril del 2016 amb un contracte temporal i a temps parcial que posteriorment es va transformar en un d'indefinit a temps complet ja com a cap de 'compliance' de la formació morada en l'mbit nacional. Quan la van destituir d'aquest crrec, el desembre del 2019, el partit va comunicar que li redua la jornada laboral a la meitat.

L'exadvocada de Podem allegava, també davant el jutjat d'instrucció número 42 de Madrid en el qual s'investiga el cas Neurona, que tant la seva destitució com la de Calvente van ser una represlia per les investigacions que feien sobre unes presumptes irregularitats, com ara els contractes amb les consultores polítiques Neurona Comunidad i ABD per a la campanya del 2019 o les obres de la nova seu del partit.

Per la jutgessa Carmen Briones, "no s'ofereix cap indici (...) que permeti afirmar que l'actuació de l'ocupador (Podem) de modificar la jornada de treball de l'actora (Carmona) obeeix a una represlia per l'exercici o compliment de les seves funcions", segons la sentncia del passat 12 de mar, a la qual ha tingut accés Europa Press.

La jutjadora ha considerat que no hi va poder haver cap represlia perqu "no consta que l'ocupador o qualsevol dels seus rgans tinguessin coneixement de l'existncia d'una investigació" de Carmona, i ha emfatitzat que, conforme a les proves, els únics que sabien que s'estaven duent a terme aquestes perquisicions internes eren els mateixos Carmona i Calvente.