Publicat 3/8/2020 16:35:04 +02:00CET

La jutgessa autoritza un permís de tres dies per a Quim Forn

L'exconseller d'Interior de la Generalitat Quim Forn, en una foto d'arxiu.
Pau Venteo - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

La jutgessa del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya ha autoritzat aquest dilluns un permís de sortida tres dies per l'exconseller i condemnat per el 1-O Quim Forn, que compleix condemna a la presó de Lledoners (Barcelona).

En una interlocutòria consultada per Europa Press, avala la sortida "atenent al conjunt de factors positius i de l'evolució general favorable" de Forn, que el dimarts 28 de juliol va tornar al centre penitenciari després que la mateixa jutgessa li suspengués el tercer grau.

Tampoc aprecia un risc de reiteració delictiva ni de trencament de condemna per denegar la sortida per tres dies, i recorda que els altres permisos concedits a Forn s'han desenvolupat "sense incidències".

El Jutjat realitzarà "un seguiment específic del resultat" d'aquest permís, per la qual cosa el centre penitenciari haurà d'informar del seu resultat i d'eventuals incidències quan acabi abans de sol·licitar-ne un altre.

LA FISCALIA S'HI VA OPOSAR

El Ministeri Fiscal es va oposar a la concessió d'aquest permís de tres dies, que sí que va rebre un informe favorable per part de la Junta de Tractament Penitenciari de Lledoners.

En la interlocutòria d'aquest dilluns, la jutgessa rebutja els arguments de la Fiscalia sobre la denegació del permís: "No pot pretendre's que la condemna penal s'estengui a una condemna de l'itinerari penitenciari de l'intern, obstaculitzant i impedint situacions de possibles autoritzacions de permisos ordinaris de sortida, obtenció d'altres beneficis penitenciaris i modificacions progressives de la seva classificació, cosa que sembla oblidar reiteradament el Ministeri Fiscal".

I recorda, a més, que al febrer l'Audiència Provincial de Barcelona va confirmar en apel·lació la decisió del Jutjat de concedir un permís a un dels condemnats per l'1-O.