Publicat 12/5/2020 15:47:45 +02:00CET

El jutge valida els permisos a Forcadell per fer voluntariat i cuidar la seva mare

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell sortint de la presó de Mas d'Enric, al Catllar (Tarragona), per primera vegada en aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, el dilluns 17 de febrer de 2020.
TWITTER CARME FORCADELL - Archivo

   BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

   El Jutjat de Vigilància Penitenciària 3 ha validat aplicar l'article 100.2 del Reglament Penitenciari a l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que li permet sortir de presó unes hores al dia per fer voluntariat i cuidar la seva mare.

   El jutge ha aprovat la mesura, a la qual es va oposar la Fiscalia, i en la seva decisió apunta que Forcadell és una presa "peculiar" respecte a la resta i amb una conducta que qualifica d'irreprotxable, en una interlocutòria consultada aquest dimarts per Europa Press.

   "Des del punt de vista personal, presenta unes capacitats cognitives i intel·lectuals superiors a la mitjana, una formació acadèmica superior, una adaptació regimental extraordinària, col·laboradora i aglutinadora de les internes del mòdul en el qual conviu", assegura l'escrit del jutge.

   També ressalta que Forcadell té "múltiples factors positius de reinserció": és la seva primera vegada a la presó, no té antecedents, un entorn familiar adequat i no és una persona perillosa.

   Les sortides de presó per fer voluntariats van quedar suspeses en decretar-se l'estat d'alarma per prevenir contagis de coronavirus, i s'han reprès aquesta setmana.

Contador