Publicat 13/5/2019 15:46:52CET

Una jutge torna a arxivar la causa per l'accident d'autocar a Freginals amb 13 morts

Flors en record de les víctimes de l'accident d'autobús a Freginals
EUROPA PRESS - Archivo

TARRAGONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

La titular del Jutjat d'Instrucció 3 d'Amposta (Tarragona) ha arxivat per segona vegada la causa oberta contra el conductor de l'autobús que la matinada del 20 de març del 2016 va patir un accident a Freginals en el qual van morir 13 universitàries d'Erasmus.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutgessa tanca provisionalment la investigació i constata en la seva interlocutòria que el conductor anava a la velocitat màxima permesa (100 km/h), "sense la influència de begudes alcohòliques que haguessin minvat la seva capacitat per a la conducció, que no va haver-hi cap distracció de l'investigat perquè no va utilitzar els telèfons mòbils dels quals disposava".

Afirma en l'escrit, que ha consultat Europa Press, que la causa de l'accident, segons l'informe pericial dels Mossos d'Esquadra, va ser el cansament de l'investigat, "si bé el dia dels fets es van respectar els temps de conducció i descans diari que s'estableix normativament".

Explica la jutgessa que el conductor havia circulat 1 hora i 47 minuts, que els seus companys no el van veure cansat abans d'iniciar el trajecte i que havia descansat en el moment del sopar dels seus companys, i que només es pot demostrar aquest cansament per les desviacions de trajectòria" del vehicle.

Conclou que, per això, "no es pot atribuir a la conducta de l'investigat una gravetat de tal entitat com la que s'exigeix pel Codi Penal com per considerar els fets típics, sense perjudici de les responsabilitats civils en què hagués incorregut".

Per justificar l'arxivament, una decisió que es pot recórrer davant del mateix jutjat i davant de l'Audiència de Tarragona, la jutgessa també té en compte que no s'aprecien errors en l'electrònica de control dels sistemes de fre o sistema de gestió del motor del vehicle amb anterioritat a l'accident.