El jutge signa la llibertat dels dos últims CDR empresonats després de rebre les fiances

Publicat 10/1/2020 15:49:57CET
Jordi Ros, un dels CDR detinguts, declara a l'Audiència Nacional.
SUMARIO OPERACIÓN JUDAS - Archivo

MADRID, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

El titular del jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García-Castellón, ha signat la llibertat dels dos últims membres del Comitè de Defensa de la República (CDR) que es trobaven empresonats investigats per terrorisme, Jordi Ros i Germinal Tomàs, que han dipositat fiança.

Segons informen fonts jurídiques a Europa Press, en el cas de Tomàs ja constava consignada la caució de 15.000 euros que se li ha imposat i la de Ros s'ha aportat aquest mateix matí, quan García-Castellón ha acordat que pugui eludir la presó després d'emetre un pagament de 30.000 euros.

Tots dos sortiran en les properes hores de la presó de Soto del Real on es troben des que van ser detinguts el setembre del 2019 investigats per formar part d'una facció dels CDR amb objectius terroristes, en el marc de l'operació Judes.

Les imputacions es mantenen, de la mateixa manera que sobre els altres 5 que van ser detinguts i han abandonat la presó provisional sota fiança i amb mesures cautelars. El magistrat ha prevalgut la seva situació d'arrelament social i familiar per adoptar mesures de control menys oneroses que la presó.

Contador