Publicat 3/8/2020 13:50:39 +02:00CET

Un jutge de Sabadell (Barcelona) reobre la investigació de la mort d'Helena Jubany

   Afecta a un sospitós un any abans que prescrigui el delicte comès en 2001

   BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

   El Jutjat de primera instància 2 de Sabadell (Barcelona) ha acordat reobrir les actuacions respecte a un dels investigats per la mort Helena Jubany, que va ser assassinada el 2001 a la ciutat.

   A la interlocutòria, consultada per Europa Press, el magistrat accepta reobrir la causa tal com va demanar la família de Jubany, que exerceix d'acusació particular, en lliurar noves proves al juny per reprendre la investigació.

   La causa estava arxivada provisionalment des de 2005, i la Fiscalia també va emetre al juliol un informe favorable a reobrir les diligències d'investigació.

   La interlocutòria que va acordar el sobreseïment de la causa el 7 d'octubre de 2005 va justificar, sobre l'autoria del delicte, que "no cal atribuir-la de manera absoluta i incontestable" a cap dels acusats.

   Ara, el jutge assenyala en reobrir la investigació que es va tancar "en termes amples, sense entrar en el detall dels indicis de criminalitat de cada investigat i de la seva insuficiència per fonamentar l'obertura del judici oral".

   El magistrat acorda reobrir les actuacions només per a un investigat, i considera que "no existeixen fets de nova notícia ni noves diligències que permetin reconsiderar el sobreseïment" respecte a la resta de persones que van estar imputades en la causa.

   A conseqüència d'aquesta decisió, el Jutjat prendrà noves declaracions i rebrà nova documentació relacionada amb els fets.

CRIM EL 2001

   Helena Jubany va ser assassinada el 2001 a Sabadell, i la investigació del crim es va tancar sense resoldre's el 2005: el delicte prescriurà quan hagin passat 20 anys (el 2021 pels qui no van ser imputats llavors, i el 2025 pels qui sí que ho van ser).

   L'advocat Benet Salellas, que representa a la família Jubany, va explicar en presentar la petició de reobertura del cas que han aportat al jutge noves proves que "esfondren les coartades dels principals sospitosos".