Publicat 13/5/2019 17:33:22 +02:00CET

Un jutge de Reus obre diligències sobre un discurs d'Ortega Smith (Vox) per presumpta discriminació

VÍDEO: Ortega Smith posa als herois del 2 de Maig com a exemple en la defensa de la llibertat i de la unitat d'Espanya
Ricardo Rubio - Europa Press

TARRAGONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 4 de Reus (Tarragona) ha obert diligències prèvies per un presumpte delicte de discriminació per un discurs del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, en el qual afirmava que l'enemic comú d'Europa, de la llibertat i del progrés "es diu invasió islamista".

El president i advocat de Watani Associació Ciutadans per a la Convivència i el Desenvolupament (ACCD) de Reus, Hilal Tarkou, va denunciar Ortega Smith en considerar que les seves declaracions en un míting a València fa un any incitaven "la gent a l'odi i discriminació" contra els musulmans, ha explicat en declaracions a Europa Press.

El jutjat ha obert diligències i ha demanat a l'associació que aporti el vídeo en el qual se senten les afirmacions, i ha donat trasllat a la Fiscalia perquè es pronunciï, han informat a Europa Press des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La denúncia, que ha recollit Europa Press, la va presentar aquest advocat a finals de març, arran d'un vídeo que es va fer viral a internet, en considerar que les manifestacions del número dos de Vox "atempten greument contra la convivència i la pau social, inciten a l'odi, motiven i criden a la conflictivitat i per tant al racisme i xenofòbia".

Tarkou considera una obligació denunciar aquest tipus de conductes segons ell delictives perquè "atempten contra la convivència i les tasques d'integració" de la comunitat musulmana, entre d'altres, i ha ressaltat que amb aquesta denúncia actua en defensa dels drets humans.

Ara el jutjat haurà de determinar si és competent per prosseguir amb la causa o ha d'inhibir-se en favor d'un jutjat de València o si finalment l'assumirà el Tribunal Suprem en haver estat elegit com diputat en el Congrés.