Publicat 17/6/2020 16:52:16 +02:00CET

El jutge retira la condició de perjudicat a Pablo Iglesias en la peça Dina del cas Villarejo

El vicepresident segon i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias al Senat, Madrid (Espanya), 16 de juny del 2020.
Javier Barbancho/Pool

MADRID, 17 juny (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha rebutjat el recurs de forma que va presentar el líder de Podem, Pablo Iglesias, contra la decisió d'aquest magistrat de retirar-li la condició de perjudicat en la peça Dina del cas Tàndem, en la qual s'investiga el robatori del telèfon mòbil de l'exassessora Dina Bousselham.

En el recurs, Iglesias sostenia la seva condició de víctima d'un delicte de descobriment i revelació de secrets, i va traçar una connexió entre el furt del mòbil de Bousselham, la publicació a 'OK Diario' d'unes imatges del terminal amb finalitats polítiques i José Manuel Villarejo, que situa com l'executor d'un pla per perjudicar-lo davant l'opinió pública.

El jutge explica en la interlocutòria que al començament de la investigació Iglesias va tenir la condició de perjudicat, però a mesura que ha evolucionat la instrucció de la causa i que s'han aportat més dades s'ha revelat un escenari diferent que condueix a revocar aquesta condició.

García Castellón argumenta que Iglesias va obtenir la targeta del telèfon de Bousselham abans que es creessin els arxius que es van trobar a José Manuel Villarejo, i que va amagar a la seva assessora que la tenia durant mesos.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 2. 2

  Fiscalia de Lleida s'oposa al nou confinament a diversos municipis pel coronavirus

 3. 3

  Reus (Tarragona) no celebrarà el Dia del Llibre aquest 23 de juliol

 4. 4

  Campo diu que la jutgessa de Lleida dona la raó al Govern espanyol sobre l'estat d'alarma

 5. 5

  Calvo discrepa de la jutgessa que va rebutjar confinar la comarca del Segrià