El jutge rep l'acord perquè Sànchez i Cuixart surtin per treballar i fer voluntariat

Publicat 7/2/2020 16:48:51CET
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart el dia que van anar a declarar a l'Audiència Nacional l'any 2017.
EUROPA PRESS - Archivo

La sortida de Lledoners ja es pot executar tot i que el jutge ho ha de validar si el fiscal ho demana

BARCELONA, 7 febr. (EUROPA PRESS) -

El jutjat de vigilància penitenciària 5 de Barcelona ha rebut aquest divendres l'acord de la junta de tractament de la presó de Lledoners que permet als presos sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart sortir de la presó per treballar i fer voluntariat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha informat que l'acord de la junta de tractament és immediatament executiu, i s'eleva de manera paral·lela al jutjat de vigilància penitenciària perquè en tinguin coneixement, i si el fiscal ho demana, haurà d'estudiar-lo i validar-lo.

La junta de tractament de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), va aprovar aquest dijous que Sànchez i Cuixart poguessin sortir per treballar i fer voluntariat en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que permet fer flexible el règim dels presos en segon grau per tal que s'incorporin a la vida en llibertat d'acord amb el seu programa de tractament.

El jutge traslladarà l'acord a la Fiscalia perquè es posicioni i, en cas que s'hi oposi, ho notificaria als advocats dels presos.

"En qualsevol cas, la decisió de la junta de tractament és efectiva de manera immediata tot i que paral·lelament el jutjat faci els tràmits pertinents", ha detallat el TSJC, que també ha precisat que la resolució es pot recórrer davant l'Audiència de Barcelona.

11 I 9,5 HORES DIÀRIES

En el cas de Sànchez, expresident de l'ANC i exdiputat de JxCat, la junta de tractament li ha permès 11 hores diàries en llibertat tres dies feiners a la setmana per a un programa de voluntariat.

Cuixart, president d'Òmnium Cultural, podrà quedar en llibertat cinc dies entre setmana, durant nou hores i mitja per exercir una ocupació i voluntariat.

Tots dos han tingut permís penitenciari ordinari de 48 hores en complir a mitjans de gener una quarta part de la condemna de nou anys per sedició que els va imposar el Tribunal Suprem pel procés sobiranista.

Aquest primer permís el va aprovar la junta de tractament, mentre que la Fiscalia ja s'ha oposat al fet que puguin accedir a permisos de tres dies --que revisa el mateix jutjat de vigilància penitenciària--.

Contador