Un jutge processa després de 38 anys al sospitós de matar a una embarassada a Sant Salvador (Barcelona)

Publicat 27/11/2019 22:39:25CET

La germana de la víctima no va denunciar el cas fins al 2017

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 4 de Manresa (Barcelona) ha processat a un home de 74 anys per presumptament matar el 1981 a una jove embarassada de sis mesos a Sant Salvador de Guardiola (Barcelona) i ocultar el seu cadàver.

En una interlocutòria del 30 d'octubre recollida per Europa Press, el jutge processa al sospitós per presumptes delictes d'homicidi i avortament, i li imposa una fiança de 150.000 euros per la seva eventual responsabilitat civil, encara que la resolució ha estat recorreguda davant l'Audiència de Barcelona, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres en un comunicat.

El jutge instructor recorda en la interlocutòria que la investigació va començar arran de l'atestat que va elaborar la Guàrdia Civil per la troballa el 8 de gener de 1999 "de les restes òssies d'una persona de sexe femení sense identificar, i igualment restes cadavèriques d'un fetus" a una urbanització de Sant Salvador.

El sospitós, M.M.T., i la víctima, de 24 anys, es van conèixer a Madrid la primavera de 1981 i van tenir una relació, malgrat que ell estava casat amb una altra dona i tenia tres fills, amb els quals vivia a Móstoles (Madrid).

A l'octubre del mateix any, el presumpte homicida i la víctima van viatjar fins a una parcel·la de la urbanització de Sant Salvador, on ell va tenir coneixement que la dona estava embarassada d'uns sis mesos.

El jutge creu que el sospitós la va matar disparant-li al cap per "la tensió provocada" en conèixer l'embaràs, ja que ho havia amagat a la seva esposa --a la qual va fer creure que havia viatjat a Barcelona per trobar una casa, una feina i començar tota la família una nova vida a Catalunya, assenyala el magistrat--.

Segons relata el jutge, M.M.T. va enterrar el cadàver al jardí de la casa de Sant Salvador, a la qual unes setmanes després al novembre de 1981 va tornar amb la seva família per viure a la finca uns vuit mesos, després dels quals va iniciar "una vida nòmada amb la finalitat d'evitar la seva localització en cas de ser relacionat amb la desaparició".

COINCIDÈNCIES GENÈTIQUES

La germana de la víctima no va denunciar el cas fins al 2017 i la Policia Nacional va recollir mostres biològiques, amb les quals "va saltar la coincidència" amb les restes trobades el 1999.

A més a més, en una investigació posterior, la Guàrdia Civil "va determinar, a través del perfil genètic de l'investigat M.M.T. la seva relació paternofilial amb el fetus trobat al jardí del xalet" de Sant Salvador.

El jutge detalla que el sospitós és un home nascut el 1945 a Halle-Saale (Alemanya), que es dedicava a la traducció i que la germana de la víctima va ser qui els va presentar el 1981.

Contador