Publicat 19/2/2019 11:34:36 +01:00CET

Un jutge processa un CDR per portar un puny americ en una caminada popular a Das (Girona)

Imatge dels CDR (recurs)
@CDRPONENT

Arxivada la causa contra l'organitzador de la manifestació

GIRONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat de Primera Instncia i Instrucció 1 de Puigcerd (Girona) ha acordat continuar la tramitació del procediment contra un manifestant al qual van confiscar una porra i un puny americ sense tenir llicncia durant una caminada popular d'Alp a Das (Girona) organitzada pels CDR el 30 de mar del 2018.

Segons l'acte recollit per Europa Press, és contínua la tramitació per procediment abreujat per presumpte delicte de manifestació illícita per tinena illícita d'armis, i és demana als acusacions que, en un termini de deu dies, formulin un escrit d'acusació en el qual sollicitin l'obertura de judici oral o demanin el sobresement de la causa.

El mateix jutjat ha arxivat la causa contra l'organitzador de la caminada per un presumpte delicte de manifestació illícita, en haver organitzat aquesta caminada popular en suport als polítics sobiranistes presos que suposadament no va ser degudament comunicada.

El jutjat, que havia arxivat dos cops el procediment, que és va obrir a instncies d'uneixes diligncies dels Mossos d'Esquadra i després de diversos recursos de la Fiscalia, acorda arxivar el procediment contra el CDR T.S.J. en "no resultar degudament justificada la perpetració del delicte".

Aquest investigat va haver de ser detingut pels Mossos d'Esquadra el 7 de febrer del 2019, a instncies del jutjat, després que és negués a comparixer dues vegades a la citació judicial per aquest cas, i es li va prendre declaració al Jutjat d'Instrucció 1 de Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

La caminada a peu entre Alp i Das organitzada pels CDR va tenir lloc a la carretera N-260 amb uneixes 500 personis i "és va desenvolupar amb normalitat i sense incidents remarcables", i és va identificar T.S.J. com el responsable, relata el jutge instructor.

Mentre és feia una xocolatada popular davant l'Ajuntament de Das, els Mossos van escorcollar un participant, J.C.N., que suposadament acabava de pintar béns públics i es li va confiscar una defensa rígida extensible de 53,5 centímetres i un puny americ.