Publicat 2/4/2019 12:24:57 +02:00CET

El jutge ordena detenir un dels sospitosos de la violació múltiple de Sabadell per empresonar-lo

Deixen en llibertat un dels detinguts per la violació múltiple de Sabadell (Barc
EUROPA PRESS - Archivo

SABADELL (BARCELONA), 2 abr. (EUROPA PRESS) -

El jutge del Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell, que instrueix el cas de la presumpta violació múltiple a una jove la matinada del 3 de febrer a la ciutat, ha decretat la recerca i detenció d'un dels sospitosos perqu ingressi a la presó sense fiana.

La mesura l'ha presa la Secció Tercera de l'Audincia Provincial de Barcelona, que l'ha traslladada a l'instructor de la causa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimarts en un comunicat.

Es tracta d'un dels sis detinguts --n'hi ha un total de nou-- que inicialment van quedar en llibertat amb mesures cautelars, com l'obligació de presentar-se peridicament al jutjat, entregar el passaport i la prohibició de sortir d'Espanya, després de declarar.

En la interlocutria, el magistrat ha valorat "l'altíssim risc de fugida" del sospitós i ha justificat la privació de llibertat per haver estat a la sala on es va produir l'agressió sexual, en considerar que la seva presncia és un acte de cooperació necessari i va tenir una actuació de passivitat davant dels fets.

Segons van declarar els agents quan el van detenir, vivia a l'oficina de l'entitat bancria on suposadament es va dur a terme la violació múltiple; la mateixa víctima el va reconixer i dos testimonis el van veure en els moments previs als fets.

Per contra, el magistrat ha desestimat els recursos del Ministeri Fiscal i de l'acusació particular de la revocació de la mesura de llibertat amb mesures cautelars dels cinc detinguts al principi.

Actualment hi ha nou detinguts relacionats amb la violació múltiple: un d'ells es troba a la presó, hi ha una persona fugida amb una ordre de crida i cerca perqu el 22 de febrer no es va presentar en les compareixences peridiques a les dependncies judicials, mentre que la resta est en llibertat amb mesures cautelars.