Actualitzat 2/4/2019 10:25:35 +00:00 CET

El jutge ordena detenir un dels sospitosos de la violació múltiple de Sabadell per empresonar-lo

Muere tras desplomarse un hombre que estaba detenido en la comisaría de Les Corts de Barcelona
MOSSOS

SABADELL (BARCELONA), 2 (EUROPA PRESS)

El jutge del Jutjat d'Instrucció 2 de Sabadell, que instrueix el cas de la presumpta violació múltiple a una jove la matinada del 3 de febrer a la ciutat, ha decretat la recerca i detenció d'un dels sospitosos perquè ingressi a la presó sense fiança.

La mesura l'ha presa la Secció Tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona, que l'ha traslladada a l'instructor de la causa, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimarts en un comunicat.

Es tracta d'un dels sis detinguts --n'hi ha un total de nou-- que inicialment van quedar en llibertat amb mesures cautelars, com l'obligació de presentar-se periòdicament al jutjat, entregar el passaport i la prohibició de sortir d'Espanya, després de declarar.

En la interlocutòria, el magistrat ha valorat "l'altíssim risc de fugida" del sospitós i ha justificat la privació de llibertat per haver estat a la sala on es va produir l'agressió sexual, en considerar que la seva presència és un acte de cooperació necessari i va tenir una actuació de passivitat davant dels fets.

Segons van declarar els agents quan el van detenir, vivia a l'oficina de l'entitat bancària on suposadament es va dur a terme la violació múltiple; la mateixa víctima el va reconèixer i dos testimonis el van veure en els moments previs als fets.

Per contra, el magistrat ha desestimat els recursos del Ministeri Fiscal i de l'acusació particular de la revocació de la mesura de llibertat amb mesures cautelars dels cinc detinguts al principi.

Actualment hi ha nou detinguts relacionats amb la violació múltiple: un d'ells es troba a la presó, hi ha una persona fugida amb una ordre de crida i cerca perquè el 22 de febrer no es va presentar en les compareixences periòdiques a les dependències judicials, mentre que la resta està en llibertat amb mesures cautelars.