Publicat 11/5/2020 16:00:36 +02:00CET

El jutge envia a presó el suposat gihadista de Barcelona que s'hauria radicalitzat durant l'estat d'alarma

Agents de la Guàrdia Civil totalment protegits surten d'un domicili del carrer de Josep Anselm Clavé en el districte de Ciutat Vella de Barcelona on han detingut a un presumpte gihadista que cercava objectius sota l'estat d'alarma
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 11 maig (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional José Luis Calama ha acordat aquest dilluns presó provisional per al ciutadà marroquí detingut la setmana passada a Barcelona per la seva suposada vinculació amb l'Estat Islàmic (ISIS o DAESH) i radicalitzat durant l'estat d'alarma, segons han informat fonts jurídiques.

El sospitós va ser arrestat divendres passat després que els investigadors acreditessin que havia incomplert les limitacions de moviment per a la "possible cerca d'objectius", tot i les importants mesures de seguretat.

Segons la Guàrdia Civil, existien "referències de la seva radicalització i afinitat al DAESH des de fa almenys quatre anys", temps en el qual aquest procés s'havia mantingut "sota una aparença de discreció, tant des del plànol físic com a virtual, que en cap cas l'identificaven com un actor crític".

No obstant això, durant l'actual estat d'alarma per la pandèmia de coronavirus ha estat quan aquest procés de radicalització s'ha vist culminat, tot "activant-se de manera altament cridanera i preocupant" per als investigadors.

Així, en aquestes setmanes de confinament, el detingut feia manifestacions públiques de la seva adhesió als postulats terroristes de l'Estat Islàmic i d'odi a Occident a través dels seus perfils de xarxes socials.

Les hipòtesis policials inicials han vinculat aquesta activació extrema de la seva activitat a les crides realitzades des de la direcció de DAESH perquè actors solitaris en terreny occidental es mobilitzin i organitzin atacs en els seus llocs de residència.

Contador