Publicat 31/10/2019 16:32:18CET

El jutge dona la direcció lletrada de les acusacions populars contra els CDR a les víctimes catalanes de terrorisme

MADRID, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha canviat de criteri i ha concedit a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot) la direcció lletrada de totes les acusacions populars que s'han personat en la causa que investiga nou membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) per integració en organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per cometre estralls.

Fa uns dies, el magistrat instructor va considerar que aquesta representació havia de residir en l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) en entendre que va ser el primer querellant en aquesta causa que va sol·licitar personar-se com a acusació popular.

El jutge García Castellón va notificar a l'associació l'admissió a tràmit de la querella que va presentar després que es conegués l'existència d'aquestes diligències, prèvia la prestació d'una fiança de 8.000 euros.

No obstant això, l'Acvot, representada pel despatx Fuster-Fabra Advocats, va presentar un recurs davant el jutge i va assenyalar que van ser aquests els primers a personar-se en la causa, per la qual cosa entenien que li corresponia a ells exercir aquesta direcció lletrada.

En un acte al qual ha tingut accés Europa Press, el jutge de l'Audiència Nacional dona la raó a l'Acvot i acorda "convertir en primera acció popular" a l'associació catalana en ser la primera a "mostrar-ne la intenció de ser part en el procediment i d'aportar fiança que en aquest acte s'estima bastant", que es quantifica en 5.000 euros.

Així, el magistrat instructor indica que davant un cas com aquest la resta d'acusacions personades, entre elles, l'AVT, Vox, l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), Dignitat i Justícia i l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) i el Col·lectiu de Funcionaris Públics Manos Limpias, hauran de litigar "sota una única representació i postulació".

Després de conèixer-se aquesta recent decisió, l'AVT presentarà en els propers dies un recurs d'apel·lació amb la finalitat d'aconseguir que li retornin la direcció lletrada com s'havia establert inicialment, segons han informat fonts de l'associació a Europa Press.