Publicat 01/06/2016 16:52CET

El jutge dels ERO obre una altra 'macrocausa' per les transferències de finançament a l'agència IDEA

El juez del caso ERE Álvaro Martín a su llegada a los juzgados
EUROPA PRESS

SEVILLA, 1 juny (EUROPA PRESS) -

El jutge Álvaro Martín, que investiga les sis primeres peces en què s'ha dividit el cas dels Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) fraudulents a Andalusia, ha obert una nova 'macrocausa' per investigar les transferències de finançament de la Junta a favor d'IFA/IDEA i procedents d'altres programes diferents al 31L pel que es van concedir les ajudes dels ERO.

En una providència datada el 31 de maig, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat d'Instrucció número 6 de Sevilla atén d'aquesta manera la petició feta per la Fiscalia Anticorrupció i acorda la deducció de testimoni respecte de les transferències de finançament que "hagi pogut rebre" IFA/IDEA.

Així, el jutge Álvaro Martín fa referència a les transferències de finançament "que hagi pogut rebre" IFA/IDEA per part de la Conselleria d'Ocupació o d'Innovació "procedent d'un programa diferent del 31L" i "amb destí diferent al legalment previst".

En el marc de la peça separada del procediment específic pel qual es van concedir les ajudes investigades als ERO, la instrucció de la qual ha donat per conclosa el jutge aquest mateix dimecres, el Ministeri Públic va sol·licitar al magistrat que deduís testimoni per tal d'incoar diligències prèvies "per a l'esbrinament d'altres possibles il·lícits penals derivats de l'anomenat" per la Intervenció General de la Junta "ús inadequat de les transferències de finançament".

Així, i en un escrit datat el 27 de maig, la Fiscalia al·ludeix a la documentació enviada per la Intervenció General relativa a les memòries de control financer permanent del 2005 a 2007, els informes de control financer des de 2003 i els informes trimestrals de seguiment de l'agència IDEA des de 2005, "ratificats en el seu cas i explicats pels interventors en seu judicial".

Segons exposa Anticorrupció, dels esmentats informes "es desprèn que l'agència IDEA ha rebut fons procedents d'altres programes pressupostaris diferents del 31L mitjançant el mecanisme de les transferències de finançament tant de la Conselleria d'adscripció --Innovació-- com d'altres diferents a la Conselleria d'Ocupació i amb un ús inadequat d'aquestes, tenint en compte que no es destinaven a la finalitat prevista legalment".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés