Actualitzat 16/12/2014 16:07

El jutge crida a declarar com a imputats Pujol, Marta Ferrusola i els seus fills Marta, Mireia i Pere

Jordi Pujol y su esposa, Marta Ferrusola
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 16. (EUROPA PRESS)

El jutjat d'instrucció 31 de Barcelona ha cridat a declarar el dimarts 27 de gener com a imputats l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus fills Marta, Mireia i Pere, pels presumptes delictes contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals.

   En una sentència a què ha tingut accés Europa Press, la magistrada Beatriz Balfagón els ha citat a declarar successivament a partir de les 10 hores a la Ciutat de la Justícia "a fi de donar oportunitat als imputats de ser sentits respecte dels fets i puguin exercitar plenament el seu dret de defensa".

   Les imputacions s'han produït en el marc de la investigació oberta per la jutge de Barcelona a partir de la confessió el juliol de l'expresident que la família ha tingut diners sense regularitzar a l'estranger durant tres dècades i que, segons Pujol, procedeix d'una herència del seu pare.

   Per continuar amb la investigació, la jutge també ha ordenat lliurar una nova comissió rogatòria a Andorra i ara també una altra a Liechtenstein per determinar l'existència de comptes bancaris o instruments financers de qualsevol tipus a nom del matrimoni Pujol Ferrusola o dels seus fills.

   I és que la jutge considera que no hi ha una altra manera d'obtenir aquestes dades ja que "no és d'esperar que la informació sigui facilitada pels propis imputats", justifica en la sentència.

   La primera comissió rogatòria que la jutge enviada a Andorra ha estat tornada perquè les autoritats del Principat han considerat que la magistrada de Barcelona no havia aportat suficients dades perquè poguessin oferir-li aquesta informació.

DESISTEIX DE LA COMISSIÓ A SUÏSSA

   Ara, "complint en la mesura del possible les especificacions sol·licitades per les autoritats competents" d'Andorra, la jutge ha tornat a demanar-la, però ha desistit de la qual havia sol·licitat a Suïssa -- que també havia estat denegada-- perquè considera que no pot complimentar les exigències de les autoritats d'aquest país perquè es pugui lliurar. 

   Concretament, la jutge reconeix, referint-se a la comissió de Suïssa, que no pot fer constar de moment dades sobre la data, lloc, persones implicades, la manera operativa dels fets presumptament delictius en quan al blanqueig de capitals, ni tampoc sobre la connexió que pogués haver amb el país suís.

   A més de la d'Andorra, la jutge demana a la mateixa sentència una altra comissió rogatòria a Liechtenstein després que la Interpol posés de manifest l'existència d'un procediment penal obert per la Princely Court of Justice contra l'expresident de la Generalitat per sospites de blanqueig.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés