Publicat 27/1/2014 11:45:53 +01:00CET

El jutge continuarà investigant Rosell pel fitxatge de Neymar malgrat la retirada de la querella

Neymar y Rosell en la presentación del brasileño
ALBERT GEA / REUTERS

MADRID, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz continuarà investigant l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell pel fitxatge del jugador brasiler Neymar da Silva Santos Júnior tot i que es retiri la querella que el soci Jordi Cases va presentar contra ell el desembre passat.

Fonts jurídiques han assenyalat aquest dilluns que la causa incoada contra Rosell per un delicte d'apropiació indeguda en la seva modalitat de distracció no s'arxivarà després de la retirada de la querella perquè existeixen indicis de delicte que apunten que el fitxatge del jugador brasiler va provocar un perjudici públic.

En aquest sentit, han assenyalat que tot i que el soci de la plataforma opositora a Rosell decidís retirar-se del procediment, com ha anunciat als últims dies el seu advocat, Felipe Izquierdo, la querella que ha presentat ja ha estat incorporada a la causa i forma part de la mateixa.

Izquierdo va anunciar la intenció del seu client de retirar la querella després que dijous passat Rosell presentés la seva dimissió irrevocable.

Segons els càlculs de l'executiu del Barça Raül Sanllehí, el fitxatge de Neymar va costar 57,1 milions d'euros, com defensava Rosell, tot i que la quantia es va elevar a 86,2 milions incloent els acords de patrocini o 'scouting'.

LA FISCALIA ACUSARÀ

Així, la retirada de la querella tindria com a única conseqüència que els querellants deixarien d'estar personats en el procediment tot i que aquest se seguiria instruint amb l'acusació del Ministeri Fiscal, que haurà de pronunciar-se sobre l'escrit de Cases.

Fonts fiscals han assenyalat a Europa Press que la seva intenció és continuar amb l'acusació i esperar a la documentació sol·licitada pel jutge per valorar si es demana la declaració com a imputat de l'expresident del FC Barcelona a fi que expliqui si va existir "simulació de contractes" en el fitxatge del brasiler.