Actualitzat 20/5/2014 15:36:32 +00:00 CET

El jutge admet la querella contra Sixte Cambra per suposades irregularitats en la Marina Vela

Sixte Cambra
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El Jutjat d'Instrucció 31 de Barcelona ha admès a tràmit una querella contra el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, per suposades irregularitats en la concessió de la Marina Bocana Nord, també coneguda com a Marina Vela per la seva proximitat a l'Hotel W, a Formentera Mar, si bé no hi ha hagut imputacions, i ha sol·licitat més informació sobre l'operació, han explicat a Europa Press fonts del port.

La querella, presentada per un grup d'empresaris, assenyala que el port va dissenyar el concurs per "afavorir un grup empresarial en detriment de la resta d'eventuals licitadors", segons publica aquest dimarts Economia Digital, que afegeix que el jutge ha obert diligències prèvies per determinar si Cambra, a més del secretari general del Port, Román Eguinoa, i el propietari de Formentera Mar, Nicolás Mayol, van incórrer en delictes de prevaricació i frau a ens públic.

"Tots els procediments administratius del Port de Barcelona han estat transparents i conformes a la llei", han assegurat fonts portuàries, que han indicat que el querellant és l'afectat d'un desnonament legal que està exercint el Port de Barcelona a l'ocupar un espai públic sense l'autorització corresponent.

Han indicat que la querella és "una resposta via coacció per aconseguir el que no ha aconseguit per la via legal", i han assegurat haver rebut coaccions verbals i escrites, per la qual cosa el Port ja ha iniciat accions judicials i es posa a disposició de la justícia.

MARINA VELA

Després de guanyar la concessió, Port Med Barcelona (Formentera Mar) invertirà 30 milions d'euros en la construcció i explotació de la marina esportiva de la dàrsena de la Bocana Nord del Port de Barcelona, que acollirà 339 embarcacions.

Les obres, que començaran abans de finalitzar aquest 2014 i tenen un termini d'execució de 24 mesos, permetran construir una marina que tindrà 2,5 hectàrees de terreny i cinc de làmina d'aigua amb capacitat per acollir 134 embarcacions d'entre 10 i 40 metres d'eslora.

Se suma una marina seca de 3.000 metres quadrats que podrà allotjar 205 embarcacions esportives de fins a nou metres d'eslora, de manera que la capacitat total de la Marina Vela serà de 339 embarcacions.

Per prestar servei al port i a la ciutadania, el nou port esportiu de la Bocana Nord tindrà set equipaments de lliure accés i que sumaran 23.000 metres quadrats, entre els quals destaca la Marina Seca, de 6.000 metres quadrats de superfície.

MARINA PORT VELL

Pel que fa a la investigació que l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha iniciat per l'adjudicació de la Marina Port Vell a Salamanca Group --Economia Digital afirma que l'ens sospita que l'operació serveixi de tapadora per blanquejar diners procedents de paradisos fiscals--, les mateixes fonts han assenyalat que la concessió de la Marina Port Vell va ser comprada per una societat del grup anomenat Salamanca Nine, domicialiada a Xipre.

Fa uns mesos, el grup va demanar que es canviés la titularitat de la concessió a nom d'una altra de les seves societats, Salamanca Fourteen, domiciliada a Holanda, un canvi que el Port de Barcelona ha defensat que compleix tots els requisits legals i que no ha comportat el canvi de cap ús.

el més llegit

 1. 1

  Tarragona intensificarà les sancions per no complir les mesures de prevenció del Covid-19

 2. 2

  Coronavirus.- Usoc deixa sense efecte la vaga de sanitat al Segrià (Lleida)

 3. 3

  Presó per a la detinguda per matar a punyalades una familiar a Pont de Vilomara (Barcelona)

 4. 4

  Alba Vergés no descarta confinar a casa als veïns del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Tres detinguts en una operació antijihadista a Badalona (Barcelona)