Actualitzat 25/5/2020 9:22:39 +00:00 CET

El jutge retirara la condició de perjudicat a Iglesias en la peça Dina del cas Villarejo

El vicepresident segon del Govern i ministre de Drets Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias
Ricardo Rubio - Europa Press

MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón, instructor del cas Tàndem en el qual s'investiguen les activitats presumptament delictives del comissari jubilat José Manuel Villarejo, ha acordat retirar aquest dilluns al vicepresident segon del Govern i líder de Podem, Pablo Iglesias, la condició de perjudicat en la peça separada 'Dina', en la qual s'investiga el robatori del mòbil de la seva l'exassessora Dina Bousselham i l'ús de les seves dades.

La decisió del Jutjat Central d'Instrucció número 6 arriba després que la setmana passada ho demanés la fiscalia anticorrupció, uns dies després de la declaració de l'exassessora. En aquesta peça número 10 de Tàndem s'investiga la destinació del contingut del mòbil que es va sostreure a Bousselham i que va passar a mans del comissari Villarejo.

Segons va dir Bousselham al jutge, Iglesias li va tornar la targeta del mòbil després que el seu contingut es publiqués l'estiu del 2016, malgrat que el secretari general de Podem va declarar davant el magistrat que el president del Grup Zeta, Antonio Asensio, l'hi havia donat el gener d'aquest any, versió que va corroborar el mateix Asensio.

"Aquesta condició és insostenible perquè les diligències no han permès concretar en quina mesura resulta ofès o perjudicat de qualsevol infracció penal, però, a més, les contradiccions que s'han desgranat al llarg d'aquesta resolució exigeixen un esforç investigador que és incompatible amb la posició processal pretesa", subratlla la interlocutòria.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus