Publicat 12/2/2019 11:20:51 +01:00CET

Justícia i Pau farà un seguiment del judici per vetllar pel respecte dels drets fonamentals

El judici del procés comenar el dimarts 12 de febrer al Tribunal Suprem
Pool

BARCELONA, 12 febr. (EUROPA PRESS) -

L'entitat Justícia i Pau ha afirmat que far un seguiment "acurat i en profunditat" del judici als líders sobiranistes per vetllar pel respecte dels drets fonamentals, i ha confiat que es garanteixin plenament totes les garanties penals i processals prpies d'un estat democrtic i de dret.

En un comunicat, ha considerat que el procés penal que s'ha seguit fins ara "no garanteix el respecte del dret a un judici just", segons l'entitat, per diverses irregularitats de la instrucció judicial o la situació d'empresonament injustificat que pateixen els acusats.

Ha vist "preocupants" els criteris utilitzats pel tribunal en l'admissió de testimonis i proves presentades i la denegació de l'assistncia d'observadors internacionals.

Ha reclamat que les sessions del judici oral s'orientin en tot moment a l'"esclariment ple de la veritat", i ha apellat també a la responsabilitat tica dels mitjans de comunicació.

L'entitat de drets humans creu que és indispensable que es reforcin "els camins del dileg i la negociació política" per aconseguir una solució justa al conflicte existent, i ha remarcat que no es pot renunciar a l'ajuda de mediadors.