Publicat 31/7/2019 22:59:20 +02:00CET

La justícia europea fixa pel 14 d'octubre la vista sobre la immunitat de Junqueras

El president d'ERC, Oriol Junqueras
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

   BARCELONA, 31 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Tribunal de Justícia de la Unió Europa (TJUE) celebrarà la vista per decidir si el líder d'ERC, Oriol Junqueras, té immunitat com a eurodiputat, després que el Tribunal Suprem (TS) no li permetés sortir de la presó per agafar l'acta a Brussel·les.

   En l'escrit de citació publicat per TV3, datat aquest dimarts 30 de juliol, el president del TJUE cita el líder sobiranista empresonat per la celebració de el 1-O per al dilluns 14 d'octubre.

   La defensa de Junqueras va demanar que el TS consultés a la justícia europea sobre aquest cas, per la qual cosa el TJUE ha de dictaminar si ha de sortir de la presó per prendre la seva acta i ser eurodiputat, encara que no asseguraria que pogués exercir com a tal.

   En declaracions a TV3 recollides per Europa Press, l'advocat del líder d'ERC, Andreu van den Eyde, creu que si el tribunal resol favorablement, no implicaria la sortida immediata de Junqueras de la presó, encara que creu que la seva llibertat hauria de ser una conseqüència "gairebé lògica".

   "Formalment ells no tenen cap obligació real de donar aquesta llibertat. L'única obligació real que tindrà el Tribunal Suprem, si es diu que existeix la immunitat, és que haurà de demanar un suplicatorio al Parlamento Europeu", ha expressat el lletrat.

    Van den Eynde también creu que, si la fallada els afavoreix, el TS hauria de paralitzar la sentència del judici sobre el procés sobiranista: "Crec que que estem abocats a no tenir sentència fins que es resolgui això i afrontar una situació molt crítica que és com es pot prorrogar el límit de dos anys de presó provisional per a tota aquesta gent."