Publicat 14/5/2019 10:52:48CET

La Justícia europea dicta que les empreses estan obligades a registrar la jornada laboral dels seus treballadors

ARRABE INTEGRA

BRUSSEL·LES, 14 Maig (EUROPA PRESS) -

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat aquest dimarts que els països del bloc comunitari han d'obligar les empreses a implantar un sistema "objectiu, fiable i accessible" que permeti computar la jornada laboral diària dels seus treballadors.

Aquesta resolució arriba l'endemà passat que entrés en vigor a Espanya el reial decret llei que va aprovar el Govern espanyol al març perquè totes les empreses, sense excepció, estiguin obligades a registrar diàriament la jornada dels seus treballadors.

El TUE respon d'aquesta manera les preguntes que va formular l'Audiència Nacional per poder resoldre una demanda de conflicte col·lectiu formulada per la UGT, CCOO i altres sindicats en la qual es reclamava a Deutsche Bank l'establiment d'un sistema de registre de la jornada ordinària efectiva de la plantilla.

Els jutges europeus han apuntat que sense un sistema que permeti computar la jornada laboral diària de cada treballador "no és possible determinar de manera objectiva i fiable el nombre d'hores de feina efectives ni la distribució en el temps" ni el nombre d'hores extraordinàries, cosa que "dificulta en extrem" i fins i tot impossibilita a la pràctica que els treballadors "aconsegueixin fer respectar els seus drets".

Per això, la sentència del TUE remarca que determinar de manera "objectiva i fiable" el nombre d'hores de feina diàries i setmanals "és essencial" per comprovar si s'ha respectat la durada màxima del temps de treball -incloses les hores extraordinàries-- i els períodes mínims de descans diaris i setmanals.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.