Publicat 19/11/2019 19:12:03 +01:00CET

Justícia destitueix el jutge d'enllaç a Washington després de la polèmica sobre l'extradició del general Carvajal

Hugo Carvajal
TWITTER - Archivo

MADRID, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Justícia ha anunciat la substitució del jutge destinat a Washington (EUA), Jorge Carrera Domenech, després que fos identificat com la persona que va intervenir en el procés d'extradició del general chavista Hugo Carvajal, segons han informat a Europa Press fonts del Ministeri.

Justícia ha pres aquesta decisió després que el magistrat de l'Audiència Nacional José Ricardo de Prada denunciés que Carrera Domenech havia contactat amb un magistrat de la Sala Penal "per afavorir una determinada solució del cas".

Aquesta al·lusió es va incloure en un vot particular a conseqüència de la resolució del ple de la Sala Penal en la qual es va revocar la decisió de no extradir als Estats Units Hugo Carvajal.

De Prada manifestava "perplexitat, profund malestar i desacord" per aquest fet, perquè, tot i que reconeixia que no havia tingut una "influència real en el resultat de la deliberació", es tractava d'una persona no que no era part del procés" i havia actuat "fora de les vies processals establertes".