Publicat 5/9/2019 15:46:00 +02:00CET

La justícia belga accepta el recurs per reobrir el cas d'espionatge a Puigdemont, segons la seva defensa

Intervenció de Carles Puigdemont per videoconferència (ARXIU)
EUROPA PRESS - Archivo

BRUSSEL·LES, 5 set. (EUROPA PRESS) -

La justícia belga ha estimat el recurs que va presentar la defensa de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont contra l'arxivament de la investigació sobre el presumpte ús d'un dispositiu de geolocalització col·locat al cotxe que utilitzava el líder independentista a Bèlgica, segons han assegurat els seus advocats.

"El Tribunal d'Apel·lació de Brussel·les ens dona la raó en el cas de les balises que van posar al cotxe de Carles Puigdemont i ordena la pràctica d'un seguit de diligències", ha escrit el seu advocat Gonzalo Boye en la xarxa social Twitter.

També s'ha expressat en els mateixos termes l'advocat Simon Bekaert, qui ha explicat en un missatge en la mateixa plataforma que la investigació ha estat reoberta i que el jutge ha ordenat "mesures addicionals" en la investigació per trobar-ne els responsables.

Un jutge d'instrucció va decidir a finals de març no continuar amb la investigació i arxivar l'expedient després que la Fiscalia del Brabant Való, regió a la qual pertany el municipi de Waterloo, on qual resideix Puigdemont, optés per no processar ningú.

El cas es remunta a començaments del 2018, entre febrer i març, quan l'expresident català i els seus acompanyants van detectar "una cosa sospitosa" en el vehicle que utilitzaven per als seus desplaçaments i van alertar les autoritats belgues.

La policia va trobar als baixos del cotxe el dispositiu de seguiment i va decidir obrir una investigació per determinar "el perquè i el com" va ser col·locat aquest sistema de vigilància.