La jurista Arancha González Laya, nova ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació

Publicat 10/1/2020 12:28:06CET
Imatge d'Arancha González Laya, nova ministra d'Exteriors
TWITTER DE ARANCHA GONZÁLEZ LAYA - Archivo

MADRID, 10 gen. (EUROPA PRESS) -

La nova ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació serà Arancha González Laya, han confirmat fonts del palau de La Moncloa. González Laya és l'actual directora executiva del Centre de Comerç Internacional, una agència conjunta de les Nacions Unides i l'Organització Mundial de Comerç, destinada al fet que les empreses en països en desenvolupament siguin més competitives en el mercat global.

Amb el seu nomenament es posa de manifest la intenció que havia anunciat el Govern central de donar a la cartera d'Exteriors un perfil que doni prioritat a la diplomàcia econòmica.

Nascuda a Sant Sebastià el 1969 i criada a Tolosa (Guizpúzcoa), és jurista de formació. Després de començar la seva carrera en el sector privat, va exercir diversos càrrecs a la Comissió Europea en l'àmbit de les relacions internacionals, el comerç, la comunicació i la cooperació al desenvolupament.

En aquesta institució va ser portaveu del francès Pascal Lamy quan era comissari de Comerç i posteriorment directora del seu gabinet durant el seu mandat de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), així com la seva representant en el G20.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Navarra i té un postgrau en Dret Europeu per la Universitat Carlos III de Madrid. Parla eusquera, anglès, francès, alemany i italià.

Contador