Publicat 18/3/2020 15:03:18 +01:00CET

El jurat del crim de la Guàrdia Urbana delibera sobre el veredicte

Judici pel crim de la Guàrdia Urbana en l'Audiència de Barcelona amb els acusats Rosa Peral i Albert López, el 3 de febrer de 2020.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 18 mar� (EUROPA PRESS) -

El jurat del crim de la Guàrdia Urbana jutjat a l'Audiència de Barcelona ha rebut aquest dimecres l'objecte del veredicte i la deliberació ha començat a les 13 hores.

El jurat estarà incomunicat durant la seva deliberació, i haurà de contestar una llista de 27 preguntes que configura l'objecte del veredicte, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Aquest judici ha tingut 26 sessions en vista pública, des del 3 de febrer fins a aquest dimarts 17 de març, amb un jurat que va quedar escollit el 31 de gener i els seus integrants, a través del magistrat president, tal com preveu la llei, han realitzat 169 preguntes.

El judici als acusats Rosa Peral i Albert López, agents de la Urbana, per presumptament assassinar la parella d'ella, també agent del cos, Pedro R., ha tingut 26 sessions i han intervingut 57 testimonis, 38 pèrits i 15 forenses.

Aquesta setmana el judici va encarar la seva recta final amb la presentació dels informes per part del fiscal, Félix Martín, l'acusació particular representada per Juan Carlos Zayas, i les defenses d'Albert López, José Luis Bravo, i Rosa Peral, Olga Arderiu, unes sessions sense públic a causa de les restriccions pel coronavirus.

Les acusacions demanen fins a 25 anys de presó pels dos acusats per un delicte d'assassinat amb traïdoria, per presumptament assassinar entre l'1 i 2 de maig de 2017 a Pedro R. a la casa que compartia amb Rosa Peral a Cubelles (Barcelona) i després traslladar el cadàver a una pista forestal a la vora del pantà de Foix per cremar-lo.