Publicat 26/05/2019 15:44

La JUR analitza l'efecte del Brexit en la resolubilitat dels bancs europeus

Economia/Finances.- La JUR analitza l'efecte del Brexit en la resolubilidad dels bancs europeus
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 26 maig (EUROPA PRESS) -

La Junta Única de Resolució (JUR) est analitzant l'efecte que pot tenir el Brexit en la resolubilitat dels bancs europeus, segons ha apuntat el seu conseller executiu Antonio Carrascosa en un article incls en l'últim número de la Revista d'Estabilitat Financera del Banc d'Espanya.

Carrascosa assenyala que les prioritats de la JUR per al 2019 són aprofundir en les polítiques ja aprovades i aprovar-ne de noves, augmentar l'mbit de les decisions obligatries del MREL --Mínim Requerit de Passius Elegibles--, identificar els obstacles materials a la resolució de les entitats i revisar les decisions sobre les entitats menys significatives que són responsabilitat de les autoritats de resolució nacionals.

Així mateix, l'organisme advoca per desenvolupar un marc eficient per a la gestió de crisis bancries i completar la política d'inversions del Fons Únic de Resolució (FUR).

No obstant aix, el conseller de la JUR es deté en el seu article per destacar una última prioritat relacionada amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, perqu el Brexit "pot generar diversos efectes sobre la resolubilitat dels bancs europeus".

En aquest sentit, Carrascosa afirma que la JUR est "centrant la seva atenció" en algun d'aquests efectes, com l'elegibilitat dels instruments financers que, encara que en principi podrien ser elegibles pel MREL, passarien a ser considerats instruments emesos en tercers pasos en emetre's al Regne Unit.

"Aix suposa que les noves emissions en aquest país han d'incloure una clusula contractual que reconegui la capacitat de les autoritats europees de resolució d'executar un bail-in sobre aquests instruments, encara que la incertesa legal només desapareixer si l'emissió es du a terme d'acord amb les lleis d'un dels estats membres de la Unió Europea", ha explicat.

Quant a les emissions ja efectuades, Carrascosa ha afirmat que s'analitzaran cas per cas per valorar-ne l'elegibilitat.

SUPORT A L'ESQUEMA EUROPEU DE GARANTIA DE DIPSITS

Altrament, el conseller ha assegurat que la JUR "dona suport decididament" a l'establiment d'un esquema europeu de garantia de dipsits, el tercer pilar de la Unió Bancria, l'avan de la qual est lligat a l'aprovació de mesures de reducció de riscos bancaris.

En aquest sentit, ha ressaltat la necessitat de "solucionar el problema dels préstecs de dubtós cobrament (NPLs) en alguns pasos perqu l'esquema europeu de garantia de dipsits torni a ser a la taula de negociacions.

Respecte al clcul de les contribucions, Carrascosa aposta perqu la JUR les calculi i que els sistemes nacionals de garanties de dipsits les recaptin i transfereixin, i que a més l'organisme presidit per Elke Knig pugui fer ús de mesures alternatives com la transferncia de dipsits a una altra entitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés