Publicat 30/04/2015 16:34

La Junta de Repsol aprova reelegir Brufau com a president i reforçar les funcions de Jon Imaz

Imaz y Brufau
REPSOL

Gortázar substitueix Nin com a conseller representant de CaixaBank

MADRID, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La Junta General d'accionistes de Repsol ha aprovat la reelecció d'Antoni Brufau com a president de la companyia i el reforçament de les funcions del conseller delegat, Josu Jon Imaz, que ha estat ratificat com a conseller i primer executiu de la petroliera.

Brufau i Imaz han presentat als accionistes el balanç de l'any 2014 i les principals fites assolides en els primers mesos del 2015 pel grup.

Alhora, el president de la petroliera ha anunciat que, una vegada complerts els requisits acordats per les parts, la integració de la companyia canadenca Talisman es farà el divendres 8 de maig, data en la qual, a més, es coneixerà la nova estructura organitzativa, en la qual Imaz disposarà de totes les funcions executives.

Així, la Junta ha aprovat els comptes anuals de Repsol a l'exercici 2014, en el qual va obtenir un benefici net ajustat de 1.707 milions d'euros, gràcies a les fortaleses derivades de ser una companyia integrada, que el salvaguarda davant d'escenaris adversos.

A més, s'ha aprovat la reelecció dels consellers independents Luis Carlos Croissier, Ángel Durández, Mario Fernández, i del vocal independent en representació de Sacyr, José Manuel Loureda. També va ratificar els nomenaments del propi Imaz i John Robinson West com a membres del consell.

D'altra banda, el consell de Repsol ha acordat, a proposta de CaixaBank, el nomenament de Gonzalo Gortázar com a conseller de la societat per cobrir la vacant deixada per la renúncia de Juan Maria Nin.

A l'ordre del dia també hi figurava la proposta d'un dividend, sota la fórmula del 'scrip dividend', equivalent a 0,50 euros bruts per acció.

Aquest dividend flexible substitueix el que hauria estat el complementari amb càrrec a l'exercici 2014 i situarà al voltant d'un euro la retribució anual.

La junta d'accionistes s'ha pronunciat a més a favor de la modificació de vuit articles dels estatuts socials relatius a l'assemblea general, a més d'altres deu relacionats amb el consell d'administració.

BLINDATGE 'ANTI PEMEX'

Entre aquests canvis figurava la retirada del blindatge estatutari aprovat fa un any en el qual s'elevava al 75% el suport necessari de l'accionariat per a una eventual escissió de les activitats d''upstream' i 'downstream'.

Aquest blindatge, aprovat a la junta d'accionistes de l'any passat, va ser considerat un moviment per impedir que la petroliera mexicana Pemex, que llavors tenia un 9,3% del capital i que ara ha deixat de ser un accionista significatiu, pogués promoure una escissió de la companyia espanyola.

Repsol ha decidit ara retirar aquestes cauteles perquè queden "absorbides per altres rúbriques més genèriques", ja que la nova llei "ha introduït una disciplina més severa en els conflictes d'interès".

Per aquest motiu, "no sembla necessari" mantenir aquest tipus d'exigències de majoria, que podrien restar flexibilitat a la companyia.

Conforme a la nova legislació, les decisions sobre possibles escissions d'actius que suposin més del 25% de la companyia requereixen la convocatòria de la junta d'accionistes, i alhora en votar-se les mateixes no podran participar els accionistes que puguin incórrer en conflicte d'interès.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés