Publicat 5/11/2019 15:24:48 +01:00CET

La Junta Electoral permet als acampats quedar-se a la plaça Universitat

Acampada d'estudiants a la plaça Universitat de Barcelona
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

BARCELONA, 5 nov. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Provincial ha desestimat aquest dimarts la denúncia de Cs per desallotjar l'acampada de la plaça Universitat de Barcelona, fet que permet mantenir la protesta dels joves, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

En l'acord, la Junta Electoral considera que hi ha garanties que durant la jornada electoral es podrà accedir al col·legi que hi ha a la plaça i que la vorera i el carril bus de davant del col·legi no exhibiran "símbols polítics o reivindicatius".

També ordena a les forces de seguretat garantir "que no se celebrin actes de proselitisme electoral amb els electors, que no es pertorbi l'accés al col·legi" i que els acampats no interfereixin en la votació.

En la denúncia, Cs va considerar que l'acampada és un acte de campanya amb missatges coincidents amb algunes candidatures, per la qual cosa va al·legar que la protesta vulnera la Llei Orgànica del Règim Electoral General (Loreg) a la qual la JEP contesta que el manifest de la protesta no esmenta cap partit i té peticions "que van molt més enllà" de l'independentisme, i cita l'accés a l'habitatge, la violència de gènere i els drets socials.

A més, l'acord destaca que l'acampada "compta amb una assistència que no li atorga una gran repercussió" i no ocupa tota la plaça, per la qual cosa hi ha espais lliures per fer actes electorals a més dels espais alternatius que ha ofert l'Ajuntament de Barcelona.

ORDRE PÚBLIC

L'acord també ha desestimat desallotjar l'acampada per motius d'ordre públic: "No és competència d'aquesta Junta Electoral Provincial exercir competències d'ordre públic i que substitueix les autoritats governatives".

La denúncia de Cs també demanava constatar la "inacció", i declarar-la contrària a dret, de l'Ajuntament, la Generalitat i el Govern davant el tall de trànsit que ha provocat la protesta, sobre el qual la JEP ha respost que no li correspon fer aquest tipus de pronunciaments.