Publicat 3/10/2019 10:51:36 +02:00CET

La Junta Electoral ordena a Reus retirar el llaç groc i la pancarta pels presos

Retirada d'una pancarta a favor dels presos a la façana de l'Ajuntament de Reus
CIUDADANOS - Archivo

TARRAGONA, 3 oct. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Reus (Tarragona) ha ordenat a l'Ajuntament retirar la pancarta i el llaç groc pels dirigents independentistes presos que pengen de la façana, segons una resolució que ha consultat Europa Press.

Dona a l'alcalde, Carles Pellicer, un termini de 24 hores des de la notificació de l'acord perquè retiri tots dos símbols, després d'una queixa que va registrar Cs, ha recordat el partit en un comunicat.

L'acord de la JEZ, que admet recurs davant la Junta Electoral Provincial en 24 hores, assenyala que l'alcalde també ha d'abstenir-se de col·locar-los, promoure'n la col·locació o permetre'ls en cas que ho facin tercers.

La JEZ considera que el llaç groc i la pancarta --amb el lema 'Llibertat presos polítics'-- representen "una vulneració del principi de neutralitat que han de respectar els poders públics en període electoral".

Ho afirma perquè el fet que es mostrin a l'Ajuntament "constitueix una exteriorització de la ideologia d'una part dels partits polítics que concorren en les eleccions però no del conjunt de la ciutadania", segons la resolució.

Ressalta que els llaços grocs, les pancartes a favor dels independentistes en presó preventiva i les banderes estelades "són elements o símbols que s'identifiquen clarament amb dos dels partits polítics que concorren en les eleccions".

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 3. 3

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 4. 4

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei

 5. 5

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)