Publicat 4/10/2019 18:41:19 +02:00CET

La Junta Electoral nega haver prohibit la consulta popular sobre la monarquia a Sabadell

SABADELL (BARCELONA), 4 oct. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Sabadell (Barcelona) ha assegurat aquest divendres que no ha prohibit la consulta popular sobre monarquia o república, que està previst que es dugui a terme aquest diumenge a la ciutat vallesana.

En un comunicat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la Junta ha precisat que va rebre una consulta del secretari del consistori, que, segons la llei de la JEZ, és un delegat de la mateixa JEZ, sobre la cessió d'espais públics i, per tant, era "una consulta interna" entre membres de la Junta.

Per aquesta raó, ha argumentat la JEZ, considera que no hi ha cap pronunciament i ha recalcat que no s'ha adreçat a l'administració local i que, per tant, "no hi ha ni autorització ni prohibició".

Els organitzadors de la consulta popular sobre monarquia i república, Coordinadora pro Consulta 6-O, en un escrit, havien manifestat el seu propòsit de dur a terme la iniciativa, remarca que no havien rebut cap notificació oficial de prohibició i recorda que l'Ajuntament no n'era l'organitzador.

Ha carregat contra l'administració local per les informacions que ha emès "per mirar de paralitzar una consulta popular que té l'objectiu de facilitar" a la ciutadania opinar sobre les seves preferències sobre quin règim polític voldria.