Publicat 8/10/2019 15:26:38 +02:00CET

La Junta Electoral exigeix a l'Ajuntament de Lleida retirar el llaç groc i una pancarta

L'Ajuntament de Lleida torna a penjar la pancarta pels presos
ERC LLEIDA - Archivo

LLEIDA, 8 oct. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Provincial de Lleida ha confirmat la retirada d'un llaç groc i una pancarta a favor dels presos sobiranistes de la façana de l'Ajuntament de Lleida en període electoral, després d'una denúncia de Cs.

La Junta Provincial va acordar aquest dilluns, per unanimitat, confirmar l'acord de l'1 d'octubre de la Junta Electoral de Zona de Lleida en el qual donava 24 hores a l'Ajuntament per retirar-los, davant una denúncia de Cs en què el partit argumentava que aquests símbols estan prohibits en període electoral perquè s'utilitzen per candidatures que concorren en els comicis.

En el text de l'acord, al qual ha tingut accés Europa Press, la Junta Electoral Provincial sosté que no es pot al·legar la indefensió que plantejava l'Ajuntament perquè el consistori "ha pogut fer totes les al·legacions" en fonamentar el recurs que va presentar.

Respecte a la pancarta a favor de la llibertat dels presos sobiranistes, l'acta assenyala que la Junta Electoral Provincial "ha recollit la doctrina de la Junta Electoral Central que més d'una vegada ha inclòs com a símbols partidistes les al·lusions a 'presos polítics i exiliats', símbols que defensen algunes candidatures concurrents en les eleccions".

Per la seva banda, la regidora de Cs Ángeles Ribes considera que amb l'acta d'aquest dimarts, que ella ha rebut a les 12.04 hores, el que fa la Junta Electoral Provincial és "exigir a l'Ajuntament que retiri la pancarta i el llaç immediatament".

L'Ajuntament de Lleida, governat per ERC, JxCat i En Comú Podem, va penjar l'1 de juliol a la façana de l'Ajuntament de l'avinguda de Blondell una pancarta en què es pot llegir "Llibertat presos polítics i exiliats" i, a la tarda, un llaç groc a la façana de la plaça de la Paeria.