Publicat 2/11/2019 14:03:50 +01:00CET

La Junta Electoral avala que la Família Reial presideixi un acte a Barcelona dilluns

El rei Felip VI, la princesa Leonor, la infanta Sofia, i la reina Letizia saluden durant la seva visita a Asiegu (Astúries).
Damián Arienza - Europa Press

BARCELONA, 2 nov. (EUROPA PRESS) -

La Junta Electoral Provincial (JEP) ha avalat aquest diumenge que el rei Felip VI i la Família Reial presideixin dilluns l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) malgrat fer-se durant la campanya electoral.

És una resolució d'aquest dissabte recollida per Europa Press i en resposta a sengles peticions de JxCat i d'ERC perquè la Junta impedís l'acte.

La JEP al·lega que és una visita institucional; que la petició de totes dues candidatures no té fonament legal ni constitucional "per pressuposar que no mantindrà la neutralitat política", i que el cap de l'Estat no té cap adscripció política.

A més, nega a ERC i JxCat que la visita contravingui l'article 50 de la llei electoral (Loreg), perquè l'acte "manca de qualsevol contingut electoral".

Ambdues candidatures demanaven ajornar l'acte al·legant que es garanteixi un procés electoral amb "imparcialitat, objectivitat, igualtat entre tots els actors i transparència".

Les seves peticions afegien que, si la visita no es posposava, es demanés a la Casa Reial limitar la seva actuació "a l'estricta entrega dels premis als guardonats, sense que en les seves intervencions puguin fer valoracions o consideracions que puguin atemptar contra l'obligatòria imparcialitat que han de mantenir".