Publicat 24/04/2014 16:03

La junta de CaixaBank aprova com a consellers Amparo Moraleda i Antonio Sáinz de Vicuña

Joan Maria Nin e Isidre Fainé, CaixaBank
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 abr. (EUROPA PRESS) -

La junta anual d'accionistes de CaixaBank ha aprovat el nomenament d'Amparo Moraleda i Antonio Sáinz de Vicuña com a consellers independents, que prenen el relleu de Susana Gallardo --que ha esgotat mandat-- i d'Isabel Estapé --que va presentar renúncia a final del 2013 després de ser designada consellera de Criteria--, respectivament, i també ha votat a favor de la reelecció com consellers del president de la CEOE, Joan Rosell; d'Alain Minc i de David K.P. Li.

Moraleda és actualment presidenta de l'empresa Sistemes i Serveis d'Il·luminació Eficient (SSIE), i ha desenvolupat la majoria de la seva carrera en IBM, on va ocupar la presidència entre els anys 2001 i 2009; és membre del Consell Rector del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i pertany al consell d'administració de diverses empreses entre les quals es troben les cotitzades Corporació Alba, Meliá Hotels i Alstom, entre d'altres.

Sáinz de Vicunya, que va ser director d'Assumptes Jurídics del Banc Central Europeu (BCE), va ser el juliol de 2012 el candidat del Govern espanyol a ocupar una cadira en òrgan rector del BCE, després de la marxa de José Manuel González Páramo, tot i que finalment va ser derrotat pel luxemburguès Yves Merch.

MÉS RETRIBUCIÓ MÀXIMA PER AL CONSELL

La junta també ha aprovat la quantitat fixa anual per remunerar el consell d'administració --que el consell pot decidir reduir--, fixada aquest any en 3,8 milions d'euros, respecte dels 3,1 de fa un any, davant de la previsió de "noves comissions i major exigència de dedicació dels seus membres" per canvis normatius i la nova estructura per la conversió de La Caixa en fundació bancària i control del banc a través de Criteria, argumenta l'entitat.

Entre els vots en contra d'aquest punt han figurat els dels treballadors representats per CCOO, SEC i SIB --el sindicat majoritari a l'entitat a Balears--; CCOO considera que "no és el moment" d'augmentar la retribució del consell tot i que s'ampliï el nombre de comissions, i el sindicat balear que qualsevol augment extraordinari d'aquest tipus hauria de correspondre's amb un augment extraordinari del benefici i fer-se extensiu a tota la plantilla.

El vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, ha assenyalat que l'acord de la junta es tracta d'una possibilitat de retribució màxima davant d'un augment d'organismes i dedicació, i que els últims anys la retribució efectiva al consell no ha augmentat i fins i tot ha disminuït, concretament un 12% el 2013.

Els accionistes també han donat el vistiplau a la lliura d'accions a favor de Nin i dels alts directius com a part del programa de retribució variable, i han acceptat mantenir la política trimestral de remuneració a l'accionista amb el sistema Programa Dividend/Acció, que permet rebre efectiu o títols o una combinació de tots dos.

CANVIS ESTATUTARIS

Amb motiu del pas de La Caixa a ser fundació bancària i control del banc a través de Criteria, la junta ha aprovat canvis en els estatuts de CaixaBank per adaptar-los a la nova condició jurídica de La Caixa, de manera que desapareix la referència a l'exercici indirecte, ja que fins ara CaixaBank es defineix com el banc a través del qual La Caixa exerceix la seva activitat com a entitat de crèdit de manera indirecta, el que deixarà si fos d'aquesta manera.

La Caixa perdrà la seva condició d'entitat de crèdit i passarà a ser fundació bancària que se centrarà en l'Obra Social, mentre que traspassarà el negoci financer i el deute a Criteria, societat del grup que controla al 100%.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés