Publicat 9/9/2019 11:02:22 +02:00CET

Junqueras i Rovira creuen que per forçar l'Estat a convocar un referèndum no n'hi ha prou amb el diàleg

Oriol Junqueras i Marta Rovira (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC, Oriol Junqueras, i la secretària general, Marta Rovira, han considerat que, per forçar l'Estat a convocar un referèndum, caldrà utilitzar la via del diàleg institucional, tot i que no n'hi haurà prou.

"Sabem que el referèndum d'autodeterminació és la millor eina per legitimar la república i aconseguir la independència, ens ho assenyalen també a nivell internacional", destaquen en una carta publicada a 'Nació Digital' i recollida per Europa Press.

Tots dos han apuntat que cal iniciar una nova fase en la qual s'abandonin els retrets i es treballi per tancar un consens estratègic, i passar així d'una "etapa més defensiva" a tornar a prendre la iniciativa, han exposat.

"Quan l'estat rubriqui l'1-O com un delicte ha de començar una nova fase", han avisat, i han subratllat que la formació celebra a la tardor el seu Congrés Nacional que ha de servir per continuar enfortint el partit i per superar els desafiaments.

Per a Junqueras i Rovira, la sentència limitarà la democràcia i els drets civils, i s'haurà de trobar "la manera pacífica i democràtica de rescabalar-los".