Publicat 24/10/2015 13:37:47 +02:00CET

Junqueras remarca la voluntat d'ERC d'aconseguir "les majories més àmplies possibles"

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha remarcat aquest dissabte la voluntat del seu partit d'aconseguir "les majories més àmplies possibles" i d'aconseguir el suport de formacions polítiques com el PSC i d'altres espais socials i culturals.

Durant el segon Consell Nacional d'ERC després de les eleccions catalanes, Junqueras ha recordat que l'independentisme s'ha triplicat al Parlament de Catalunya, i que ara s'ha de cridar a la participació ciutadana i iniciar un procés constituent per "ampliar les majories democràtiques" i implementar el que la majoria va decidir el 27S.

També ha reafirmat la voluntat independentista d'ERC, però ha incidit en el fet que "abans que independentistes som demòcrates", i ha remarcat la voluntat de justícia social del partit.

Els canvis per aconseguir ampliar les majories democràtiques s'iniciaran "a partir de dilluns amb la constitució del Parlament, que per primera vegada tindrà una taula de majoria independentista".

20D

En el Consell, a què han assistit també Carme Forcadell, que serà presidenta del Parlament de Catalunya a partir de dilluns, i Magda Casamitjana, diputada del Parlament i presidenta de Moviment d'Esquerres, Junqueras no ha aclarit si ERC es presentarà una altra vegada amb Convergència i Unió (CiU) a les pròximes eleccions del 20D.

Amb vista a les eleccions generals, Junqueras ha subratllat que el partit ha demostrat molta "generositat" a les europees, les municipals i les catalanes, i ha afirmat que ho seguirà fent "a les pròximes setmanes en els àmbits en els quals tinguem capacitat de decisió".

També ha remarcat que voldria anar "molt més ràpid" pel camí cap a la independència, però ha admès que s'ha d'administrar bé el temps per obtenir resultats més bons i aconseguir a poc a poc el suport d'altres formacions.