Publicat 8/11/2019 16:29:49 +01:00CET

Junqueras recorrerà al Suprem el qual la JEC rebutja restituir-lo com a candidat

Oriol Junqueras (ERC).
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 8 nov. (EUROPA PRESS) -

La defensa del president d'ERC, Oriol Junqueras, ha anunciat que recorreran davant el Tribunal Suprem que la Junta Electoral Central (JEC) hagi rebutjat restablir-li com a número u de la seva candidatura per Barcelona per a les eleccions del diumenge, han explicat fonts del partit.

L'organisme arbitral s'oposa a la petició, entre altres coses, perquè Junqueras ha estat condemnat amb sentència ferma a una pena de presó per la seva participació en el procés sobiranista, la qual cosa l'impedeix concórrer a uns comicis.

Així ho argumenta en una resolució recollida per Europa Press en la qual recalca que tot i que la Sala del Suprem que va enjudiciar Junqueras hagi acordat posposar l'execució de la pena d'inhabilitació especial a la qual va ser condemnat, el líder d'ERC va ser condemnat "mitjançant sentència ferma a penes de privació de llibertat que està complint en aquest moment".

ERC va decidir recórrer a la JEC després de rebre el passat 30 d'octubre un acte d'execució de la sentència del Suprem en el qual, segons argumenten els independentistes, s'acorda posposar la pena d'inhabilitació de Junqueras fins que el Tribunal de Justícia de la UE (TJUE) resolgui si el dirigent republicà gaudeix o no d'immunitat per haver estat proclamat eurodiputat electe el passat mes de maig.

En el seu escrit, ERC defensava que si el Suprem posposa la pena d'inhabilitació, la JEC havia de mantenir la seva candidatura per a les eleccions del diumenge i van considerar que es va precipitar en ordenar al partit que canviés la seva llista electoral per excloure'l.