Publicat 4/11/2019 17:23:29 +01:00CET

Junqueras recorre davant el TUE la decisió de Sassoli de declarar-se incompetent per garantir la seva immunitat

Junqueras a l'Audiència Nacional (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BRUSSEL·LES, 4 nov. (EUROPA PRESS) -

La defensa del vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha presentat aquest dilluns un recurs davant la Justícia Europea contra la comunicació en què el president del Parlament Europeu, David Sassoli, es va declarar incompetent per garantir la immunitat parlamentària del líder independentista per haver estat triat eurodiputat.

L'escrit, al qual ha tingut accés Europa Press, està signat per l'advocat Andreu Van den Eynde i s'ha presentat davant el Tribunal General de la Unió Europea (TUE). En l'escrit, Junqueras acusa Sassoli de vulnerar l'article 8 del reglament intern de l'Eurocambra per declarar-se "incompetent per tramitar si més no la petició de protecció d'immunitat".

Això, tot i que, segons el parer de la defensa del dirigent d'ERC, la qüestió "presenta seriosos dubtes de dret sobre el compliment del dret europeu, i, especialment, sobre la protecció de la immunitat" dels eurodiputats.

DUBTES SOBRE IMMUNITAT EN EL SUPREM

L'advocat recorda en el text que el mateix Tribunal Suprem "té dubtes sobre l'abast de la immunitat" dels eurodiputats i recorda que ha plantejat al TUE una qüestió prejudicial sobre aquest fet, en concret sobre la protecció de Junqueras.

El recurs denuncia que Sassoli decidís "resoldre amb una immotivada decisió presa sense cap assessorament jurídic" que no era competent per activar un procediment urgent per garantir la immunitat de Junqueras, així com havia sol·licitat en una comunicació anterior l'eurodiputada d'ERC Diana Riba.

En conseqüència, l'advocat de Junqueras demana que es declari nul·la la comunicació del president de l'Eurocambra i que el condemnin a pagar els costos del procediment.