Publicat 14/2/2019 18:12:28 +01:00CET

Junqueras, el primer a fer servir el permís per abandonar el banc dels acusats i seure a prop del seu advocat

L'exvicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, en el judici
Pool

MADRID, 14 febr. (EUROPA PRESS) -

L'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras ha estat el primer dels dotze acusats en el judici pel procés que se celebra al Tribunal Suprem a fer servir la prerrogativa que li van concedir els magistrats per aixecar-se del banc dels acusats i seguir la vista assegut a prop del seu advocat defensor.

Abans d'iniciar-se el judici s'especulava que poguessin existir diferents preferncies a l'hora d'asseure's a la sala entre els acusats d'ERC i els del PDeCAT, la qual cosa podria originar una imatge de divisió. No obstant aix, la vista es va iniciar amb els dotze acusats asseguts junts als bancs collocats a aquest efecte davant de la taula que ocupen els set magistrats que els jutgen.

De fet, durant les dues primeres sessions del judici que va comenar aquest dimarts, destinades a l'exposició de les qüestions prvies, els dotze líders independentistes van romandre junts, asseguts de tres en tres a les quatre banquetes.

Van reservar l'últim per als tres exconsellers que gaudeixen de llibertat provisional: Carles Mundó, Meritxell Borrs i Santi Vila.

En aquesta tercera jornada l'escena s'ha repetit a primera hora si bé Junqueras, després d'abandonar la taula des de la qual ha contestat a l'interrogatori, no ha tornat al seu lloc i ha estrenat la seva prerrogativa collocant-se en una cadira que romania lliure just darrere del seu advocat, Andreu Van den Eynde.