Publicat 29/1/2019 22:29:53 +01:00CET

Junqueras preveu una sentncia "dura" per diu que mai renunciar a la independncia

Holograma del líder de ERC Oriol Junqueras en un acto del partido
ERC

Unes 2.500 persones assisteixen a la lectura d'una conferncia del líder d'ERC

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha vaticinat aquest dimarts que la sentncia del judici al que se sotmetr per impulsar l'1-O ser "dura", per ha advertit que els independentistes no es rendiran fins a aconseguir una república catalana.

Així s'ha expressat en una conferncia llegida pel seu germ, Roger Junqueras, entre d'altres, al Sant Jordi Club de Barcelona, i en la qual ha considerat que l'Estat "no ha pogut resistir-se a empresonar-los i no es podr resistir a una sentncia dura, malgrat ser perfectament conscient que les acusacions, la instrucció i tota la causa és una farsa, un muntatge".

Ha defensat que aquesta actuació posa de manifest que és un Estat "no democrtic" que es mou per l'esperit de venjana, segons les seves paraules, per ha insistit que els seus no es detindran fins a aconseguir el seu objectiu.

Ha assegurat que en el judici intentarán "desmuntar aquesta farsa i posar un mirall davant l'Estat perqu tothom conegui la seva cara més fosca, per denunciar una involució que no para i que acabar afectant a tots els demcrates".

Junqueras assumeix el seu empresonament com "un pas més per aconseguir la llibertat" de Catalunya i avisa que cada dia que passa a la presó, el moviment que representa es fa més fort, creble i invencible, ha afirmat.

"PERQU VAL LA PENA"

"Estem disposats a absolutament tot, sempre de manera pacífica, per defensar la democrcia i que els ciutadans de Catalunya, tots, puguin decidir el seu futur", i ha insistit que assumeixen les conseqüncies, convenuts que el que han impulsat no suposa cap delicte.

Ha destacat que el seu projecte és democrtic, que celebrar un referndum no és un delicte, i ha afegit: "Tenim molt clar que si la presó és el preu que cal pagar per la llibertat, ho pagarem. Perqu val la pena".

L'ESTAT Al "BANC D'ACUSATS"

Ha assegurat que la causa processal oberta contra els dirigents independentistes, que ratlla d'inventada contra tot un moviment, cerca atemorir la ciutadania" en general, encara que creu que qui est espantat és l'Estat davant el projecte sobiranista del Govern.

Preveu que aquesta causa acabar al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) i est "convenut que Europa contribuir des de la perspectiva judicial a fer caure la injustícia espanyola".

"Farem que qui acabi assegut al banc dels acusats sigui l'Estat. El temps i la justícia internacional ens donar la raó. Mentrestant, cap alt, nima tranquilla i lluita constant, com hem fet sempre", acaba.

A l'acte han assistit diversos diputats, com el portaveu adjunt de JxCat al Parlament, Eduard Pujol; els diputats dels comuns Joan Josep Nuet i Elisenda Alamany; el diputat de la CUP Carles Riera; el diputat de Demcrates Antoni Castell i el vicepresident d'mnium, Marcel Mauri, entre a'altres, acompanyats per prop de 2.500 persones.